27.02.2024

Türk Finans Teknolojisi Şirketi Dgpays, Avrupa Yatırımıyla Değerini İkiye Katladı

​​​Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Truffle Capital, Türk finans teknolojisi şirketi Dgpays'e yaptıkları yatırımları tamamladığını duyurdu. Bu, bir Türk finans teknolojisi şirketine EBRD'nin yaptığı ikinci, Truffle Capital'ın ise yaptığı ilk yatırım oldu. EBRD ve Truffle Capital'ın Dgpays'e yaptığı yatırımın duyurulması için Londra'daki Türkiye Büyükelçiliği konutunda basın toplantısı düzenlendi. Bu yatırım, Türkiye'deki finans teknolojisi sektörüne yapılan en önemli uluslararası yatırımlarından birini temsil ediyor.
 
Törene Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, Dgpays Kurucusu ve CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu, EBRD Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner ve Truffle Capital CEO'su Bernard-Louis Roques gibi önemli isimler katıldı. Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye'deki erken aşama teknoloji yatırımlarının önemine vurgu yaparak, “2023 yılında Türkiye'de erken aşama girişim şirketlerine yönelik toplam 325 işlem yapıldı ve toplam 33 yatırım turuyla en büyük payı finans teknolojisi aldı. Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin en önemli gücü, yetenekli girişimcilerinden ve nitelikli iş gücünden geliyor." dedi. Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım çekme, ülkenin ekonomik büyümesine katkıda bulunma ve uygun yatırım ortamını sağlama misyonunun altını çizdi.
 
Dgpays CEO'su Serkan Ömerbeyoğlu, Türkiye'nin büyüme potansiyeline büyük güven duyduğunu ifade ederek şirketin, kurulduğu 2017 yılından bu yana küresel finans teknolojisinde lider olmaya yönelik bağlılığını yineledi. Dgpays'in çarpıcı büyüme yolculuğuna ve genişleme konusundaki kararlığına dikkat çeken Ömerbeyoğlu, Avrupa'nın önde gelen finans teknolojisi fonlarından sağlanan önemli yatırımı memnuniyetle karşılarken, EBRD tarafından yapılan ve şirket değerini iki yıl içinde ikiye katlayarak 600 milyon ABD dolarının üzerine çıkaran yeniden yatırımın önemine de değindi.
 
EBRD Türkiye Direktörü Tuerkner ise Dgpays'e ikinci kez yatırım yapma kararlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek yatırımın önemini vurguladı. Dgpays ile ortaklığa devam etme konusundaki istekliliklerini ifade eden Tuerkner, Türkiye'nin önemli yatırım ve pazar potansiyeli nedeniyle EBRD için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi. Bu yatırım hem Dgpays'e duyulan güveni, hem de EBRD'nin Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına yönelik devam eden kararlılığını yansıtıyor. 2009 yılından bu yana çeşitli projelere yaptığı yaklaşık 19,5 milyar avro değerindeki yatırımla Türkiye'nin en önemli yatırımcılarından biri olan EBRD, ülkede özel sektörün büyümesinin desteklenmesinde ve inovasyonun teşvik edilmesinde önemli bir rol oynuyor.​​​​
" src=
Resilient Parner; Türkiye; fintech; startup; girişimcilik