28.02.2024

Yatırım Ofisi Başkanı Küresel Yumuşak Güç Zirvesi 2024'te Konuştu

​​Londra'daki Kraliçe 2. Elizabeth Konferans Merkezi'nde düzenlenen Brand Finance Küresel Yumuşak Güç Zirvesi 2024, İngiltere, İsviçre ve Yeni Zelanda dahil 100'den fazla ülkeden katılımcıya ev sahipliği yaptı. "Yumuşak güç" temasıyla bilinen etkinlik, yumuşak gücün yatırımı, ticareti, yetenekleri ve turizmi şekillendirmedeki önemli rolünü keşfetmek üzere çeşitli sektörlerden liderleri ve uzmanları bir araya getirdi. Zirveye ana konuşmacı olarak katılan Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, sunumunda Türkiye'nin yatırım potansiyeline ve Yatırım Ofisi'nin diplomatik girişimlerine değindi.
 
Dağlıoğlu, Türkiye'nin ekonomik istikrarına ve son 20 yıldır bölgedeki en büyük uluslararası yatırım destinasyonu konumunda olduğuna vurgu yaptı. Dağlıoğlu, sağlıklı ve güçlü ekonomik sistem için uluslararası doğrudan yatırımların taşıdığı öneme işaret ederek, Yatırım Ofisi'nin aracılığıyla yapılan ve uluslararası yatırımcıların Türkiye'de çalışmasını kolaylaştıran yapısal reformların 20 yıllık geçmişi hakkında detaylar paylaştı.
 
Yürütülen marka ve kampanya çalışmaları hakkında da bilgi veren Dağlıoğlu, bir uluslararası yatırımın ön araştırma aşamasından proje sonlandırma aşamasına kadarki operasyonları hakkında detaylı bilgiler sundu. Ayrıca, son dönemde uluslararası medya, sosyal medya, konvansiyonel ve dijital mecralarda gerçekleştirilen iletişim çalışmalarına vurgu yaptı. Dağlıoğlu, geleceğe yönelik projeksiyonlarını ve Yatırım Ofisi'nin, Türkiye'nin yatırım ortamını daha da iyileştirme konusundaki kararlılığını aktararak sunumunu tamamladı.
 
Dağlıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yatırım Ofisi olarak istikrarlı ekonomisi, nitelikli iş gücü, sermaye erişimi kolaylığı, küresel tedarik zincirlerinde avantajlı konumu gibi konular başta olmak üzere ülkemizle ilgili tüm fırsat ve potansiyelleri dünyanın dört bir yanındaki uluslararası yatırımcılara sunuyoruz. Mesajımızı çeşitli mecralardan, İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince ve diğer dillerde aktarıyoruz. Yatırım diplomasisi yaklaşımıyla yürüttüğümüz bu çalışmalar kapsamında bugün de Londra'da seçkin bir topluluğa mesajlarımızı iletme fırsatı bulduk."
 
Dağlıoğlu, Türkiye'nin UDY ortamına ilişkin son gelişmeleri aktararak, “Ülkemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda bölgesinde en çok yatırım çeken ülkeler arasında en üst ligde yer alıyor." dedi. Dağlıoğlu, teknoparklarda ve AR-GE merkezlerinde 700'ü aşkın uluslararası firmanın ve çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 80.000'in üzerinde firmanın varlığının bu başarıyı kanıtladığını vurguladı. Son 20 yılda Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımların toplam değeri 260 milyar ABD dolarını aşarak, ölçülebilir bir başarıyı ve çok kanallı iletişim çalışmalarının etkinliğini ortaya koydu.
 
Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi'nin, Türkiye'ye UDY çekme hedeflerini ve yol haritasını özetleyen bir belge olan UDY Stratejisi: 2024-2028'i açıklamaya hazırlandığını duyurdu. Dağlıoğlu, sonraki yıllar için şunları kaydetti: “Şu anda Türkiye'nin küresel UDY pazarında aldığı pay yüzde 1 civarında. Çağın gerektirdiği tüm iletişim mecraları ve araçlarından istifade ederek bu oranı yüzde 1,5'a çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."
 
Zirve, küresel yumuşak gücün dinamik ortamına ilişkin ilgi çekici tartışmalar ve derin içgörüler için bir platform görevi görmenin yanı sıra, çeşitli sektörlerdeki geniş kapsamlı etkilerine ışık tuttu.​​​
" src=
Türkiye; BrandFinance; GlobalSoftPower; Yatırım; UDY