23.05.2024

"Invest in Türkiye" VivaTech 2024'te Teknolojik İnovasyonlarını Sergiliyor

​Yatırım Ofisi, 22-25 Mayıs tarihlerinde Paris'te gerçekleştirilen dünyanın önde gelen inovasyon fuarı VivaTech 2024'e aktif olarak katılım sağladı. "Invest in Türkiye" markası altında ve "Türkiye: Sizin Dayanıklı Ortağınız" mottosuyla Türkiye'nin dijitalleşme, sürdürülebilirlik, tedarik zinciri politikaları ve teknoloji reformlarındaki ilerlemeleri tanıttı. Türkiye Paris Büyükelçisi Yunus Demirer ve Türkiye'nin UNESCO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Gülnur Aybet fuarın ilk gününde Invest in Türkiye pavilyonunu ziyaret etti.

Invest in Türkiye pavilyonunda yapay zekâ, siber güvenlik, mobilite, tüketici alışkanlıkları, dijital bankacılık, akıllı şarj çözümleri, artırılmış gerçeklik, müşteri yönetimi, üretim optimizasyonu, dijital pazarlama ve sağlıklı yaşam gibi çeşitli sektörlerde uzmanlaşmış Türkiye'nin önde gelen 16 girişim şirketi yer aldı. AcademicSight, Adastec, Adlema, Bolt Insight, Counterfake, Cypien AI, Enqura, FileOrbis, Novus AI, Orbina AI, Powea, QReal, Segmentify, Simularge, VenueX ve Vivoo adlı bu girişim şirketleri kendi alanlarında yenilikçi çözümleri ve olumlu etkileriyle tanınmaktadır.​

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu fuarda yaptığı konuşmada, özellikle yapay zekâ teknolojisinde sürdürülebilirlik, inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarının önemini vurguladı. Dağlıoğlu, Türkiye'nin yapay zekâ girişimlerini ve diğer teknolojik gelişmeleri teşvik ederek teknoloji yatırımlarındaki payını artırmayı hedeflediğini belirtti.

Ayrıca Dağlıoğlu, VivaTech'in dünyanın dört bir yanından vizyoner girişimcileri, yatırımcıları ve sektör liderlerini bir araya getiren son derece önemli bir platform olduğunun altını çizdi. Dağlıoğlu şunları söyledi: "VivaTech işbirliği, inovasyon ve yatırım bakımından bir katalizör işlevi görüyor. Türkiye'nin canlı inovasyon ekosistemini tanıtmak ve tüm katılımcıları dinamik girişim şirketlerimizin sunduğu yenilikçi çözümleri keşfetmeye davet etmek için buradayız."
" src=
Türkiye; Vivatech; innovation; startup