12.05.2024

Decacorn Angels Türkiye'de Faaliyete Başladı: Vizyoner Yatırımlarla Girişim Şirketlerinin Büyümesi Destekleniyor

​Kuzey Amerika ve Avrupa'da ofisleri bulunan önde gelen yatırımcı ağı Decacorn Angels, Türkiye'deki faaliyetlerine resmen başladı. Yatırım ağı, "decacorn" (değeri 10 milyar ABD dolarının üzerinde olan şirketler) statüsüne ulaşma potansiyeline sahip olan yenilikçi girişim şirketlerine kaynak sağlamakta.

Bu yıl kurulduğundan bu yana Decacorn Angels, öncelikle tohum öncesi ve A Serisi finansman turlarına odaklandı ve gelecek vadeden on girişim şirketine yatırım yaptı. Bu ağ, yatırım sürecini hızlandıran gelişmiş bir arayüz ve veritabanı aracılığıyla yenilikçi girişim şirketleri ve vizyoner yatırımcılar arasında köprü olmayı amaçlıyor. Böylece, yatırımcıların gelecek vadeden girişim şirketlerini daha verimli bir şekilde keşfetmelerini, değerlendirmelerini ve finanse etmelerini sağlıyor.

Decacorn Angels CEO'su Duygu Eren, şirketin küresel fırsatlar, dinamik ağ oluşturma etkinlikleri ve kapsamlı eğitim kaynaklarıyla yatırımcılar ve girişimciler arasında güçlü ilişkiler geliştirme taahhüdünün altını çizdi. Eren, "Decacorn Angels olarak girişimcilik yolculuğuna kültürümüzün temel bir parçası olarak saygı duyuyoruz." dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Yatırımlarımıza, ilk başvurudan yatırım sürecine kadar kuruculara gerçekten yardımcı olma hedefiyle yaklaşıyoruz. Aylık yatırım toplantılarımızla geleceğin decacorn'ları olma potansiyeline sahip girişimcileri bir araya getiriyoruz."

Decacorn Angels olarak teknolojik olarak savunulabilir, para kazanma yolları açıkça tanımlanmış girişim şirketlerine destek sunuyoruz. Yatırımcı portföyümüz, şirketinin satışını başarıyla gerçekleştirmiş deneyimli girişimcilerden ve farklı sektörlerdeki uzmanlardan oluşuyor. Decacorn Angels, anlamlı bağlantıların ve ortaklıkların gelişmesi için fırsatlar yaratarak ağ oluşturma, işbirliği ve bilgi paylaşımı için bir merkez görevi görüyor.

Ayrıca platform, Decacorn Angels çatısı altında özel yatırımcı üyelerine Silikon Vadisi gibi girişimcilik merkezlerine ve dünya çapındaki özel etkinliklere erişim sağlayan benzersiz bir inisiyatif olan DecaClub'ı da içeriyor. DecaClub aracılığıyla üyeler, anlamlı bağlantılar ve ortaklıklar kurmak için paha biçilemez fırsatlar elde ederek çığır açan fikirlerle sektörlerin büyümesini ve dönüşümünü daha da ileriye taşıyor.
" src=
Türkiye; ResilientPartner; decacorn; startup; entrepreneurship; angelinvestor