9.05.2024

Yatırım Ofisi 2024 AIM Yatırım Ödülleri'nde Ödüle Layık Görüldü

​​​
Yatırım Ofisi, Abu Dabi'de düzenlenen Yıllık Yatırım Toplantısı (AIM) sırasında verilen AIM Yatırım Ödülleri 2024'te, sürdürülebilir ve yenilikçi yatırım projelerine verdiği olağanüstü destekten ötürü dünyanın en başarılı Yatırım Teşvik Ajanslarından (IPA) biri olarak ödüllendirildi.

2024 AIM Yatırım Ödülleri'ne katılan küresel yatırım kuruluşları yenilikçilik ve Ar-Ge işbirliği, küresel rekabet gücünün artırılması, toplumsal ve sosyal etkiler, iş yapma kolaylığı, sektör çeşitliliği, yatırım büyüklüğü, dış ticaret dengesi üzerindeki etki ve yerel bağlantılar olmak üzere sekiz farklı kategoriye göre değerlendirildi. Değerlendirme Orta Asya-Kafkasya ve Rusya, Avrupa ve Türkiye, Afrika, Latin Amerika ve Karayipler, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ile ABD ve Kanada olmak üzere dünya çapında pek çok bölgeyi kapsadı.

Yatırım Ofisi özellikle sürdürülebilir yatırımlara öncelik vermek için Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları puanlama mekanizmasını etkin bir şekilde kullanmasıyla takdir edildi. Bununla birlikte, Yatırım Ofisinin başarıları arasında üniversite-sanayi işbirliğine yaptığı önemli katkılar, doğrudan ve dolaylı istihdamın artırılması, kadın istihdamı ve eğitiminin ilerletilmesi de yer alıyor. Ofis ayrıca yerel tedarik zincirlerinin geliştirilmesi, ithalatın azaltılmasına yönelik ulusal projelerin desteklenmesi, Türkiye'deki üniversite öğrencileri arasında eğitimin teşvik edilmesi, teknoloji aktarımının desteklenmesi ve ülkenin "net sıfır" yolculuğuna yardımcı olmasıyla da dikkat çekti.

Bu ödül, Yatırım Ofisinin geçtiğimiz yıl "Enerjisa REZ-II" yatırım projesine verdiği destekten dolayı "Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Enerji Dönüşümünde Yatırım Destek Mükemmellik Ödülü"ne layık görülmesinin ardından alındı. Bölgede prestijli bir etkinlik olarak tanınan AIM Yatırım Ödülleri, Türkiye'nin yatırım çekme kapasitesini ve inovasyon alanındaki becerisini uluslararası sahnede bir kez daha kanıtladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Yatırım Yüzyılı vizyonumuzun rehberliğinde, Türkiye'nin yatırım potansiyelini küresel ölçekte sergileme çabalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl UNCTAD'dan aldığımız ödülden sonra, bu kez de AIM Yatırım Ödülleri'nde bölgesinde en iyi performans gösteren ajanslar arasında yer alarak ödüle layık görüldük."​

"Küresel yatırım pazarındaki payımızı yüzde 1 seviyesinden yüzde 1,5 seviyesine çıkarmak gibi büyük bir hedefimiz var. Hedefimize ulaşma yolunda emin adımlarla yürüdüğümüzün göstergesi olan bu ödülü almamızı sağlayan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ekibine, kamu ve özel sektör paydaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
" src=
AIM; AIM Investment Awards 2024