19.07.2024

Amadeus Ar-Ge Merkezi İstanbul'da Açılışını Yaptı

​Seyahat sektörünün çok uluslu İspanyol teknoloji devi Amadeus, İstanbul'daki yeni Ar-Ge merkezi için bir açılış töreni düzenledi. Hükümet yetkilileri, müşteriler ve diğer paydaşların katıldığı törende, Amadeus'un Türkiye'deki vizyonu, stratejisi ve başarıları hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Türkiye'de yatırım yapma, istihdam yaratma ve teknolojik inovasyon konusundaki kararlılığı vurgulandı.

Açılış konuşmaları; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve Amadeus Seyahat Birimi Başkanı ve İcra Komitesi Üyesi Decius Valmorbida tarafından gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, Türkiye'nin son yirmi yılda inşa ettiği güçlü teknoloji ekosisteminden övgüyle bahsetmenin yanı sıra Türkiye'nin Ar-Ge pazarıyla ilgili temel bilgileri ve rakamları paylaştı: "Bugün 10.000'den fazla teknoloji şirketine ev sahipliği yapan 102 teknoparkımız, özel sektörde 1.600'den fazla Ar-Ge ve tasarım merkezimiz ve 272.000 Ar-Ge çalışanımız var. Tüm bunlar, Türkiye'nin teknoloji ekosisteminin çekirdeğini oluşturuyor." Kacır, Amadeus'un Türkiye'nin değer yaratma potansiyelinden yararlanma çalışmalarına destek sözü verdi ve son yatırımı, Türkiye'nin kritik önem taşıyan havacılık ve turizm sektörlerinin teknolojik dönüşümünü hızlandıracak bir fırsat olarak tanımladı.

Dağlıoğlu, Amadeus'un Ar-Ge merkezini kurma konusundaki kararlılığını takdir ederek ekibe bağlılığı ve çalışmaları için teşekkür etti. Türkiye'nin Türkiye Yüzyılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yönündeki iddialı hedefinin altını çizen Dağlıoğlu, İstanbul'un küresel bir buluşma noktası olarak stratejik önemini vurguladı. İspanya ile ikili ilişkilere de değinen Dağlıoğlu şunları ifade etti: “Türkiye'de faaliyet gösteren 700'den fazla İspanyol sermayeli şirket ve yaklaşık 20 milyar dolarlık ticaret hacmi sayesinde İspanya ve Türkiye güçlü bağlara sahip. Bu büyük topluluk, ülkedeki 13 milyar ABD dolarını aşan toplam uluslararası doğrudan yatırım stokunu yansıtıyor."

Valmorbida ise, Amadeus'un Türkiye'deki başarı öyküsünü anlatarak sadece 84 kişiyle başladıklarını ve yeni Ar-Ge merkezinin şirketin küresel çapta üçüncü en büyük merkezi olduğunu belirtti. Valmorbida, Türkiye'nin küresel bir oyuncu olarak önemine vurgu yaparak, “Türkiye, sadece olağanüstü tarihi ve kültürel mirasıyla değil, hem Avrupa hem de Asya'daki ekonomik rolü, artan ekonomik açıklığı ve farklı ülkelerle işbirliğiyle de dünya için örnek teşkil ediyor." dedi.

Amadeus, Türkiye'de 1994 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve seyahat acenteleri, hava yolları, oteller, havaalanları ve destinasyon yönetim organizasyonları gibi çeşitli segmentlere hizmet veriyor. Şirket, şu anda yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlıyor.​
" src=
R&D; Amadeus