22.07.2024

Yatırım ve Girişimcilik Haberciliği Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

​Yatırım Ofisi ve Anadolu Ajansı (AA) ev sahipliğinde düzenlenen Yatırım ve Girişimcilik Haberciliği Eğitim Programı başarıyla tamamlandı.

Katılımcıların uluslararası doğrudan yatırım ve girişimcilik konusundaki bilgi ve gazetecilik becerilerini geliştirmek üzere tasarlanan programa çeşitli medya profesyonellerinden oluşan bir grup katıldı.

Katılımcıları Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırım ortamı ve girişimcilik ekosistemi hakkında kapsamlı bir anlayışla donatmayı hedefleyen bu eğitim programı, yatırım ve girişimcilik alanlarındaki en son trendler, fırsatlar ve zorluklar hakkında derinlemesine bilgi sağladı. Çeşitli sektörlerden uzman konuşmacılar bilgi ve deneyimlerini paylaşarak öğrenme deneyimini zenginleştirdi.

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, algıları şekillendirme ve yatırımları çekme konusunda doğru ve içgörülü gazeteciliğin önemini vurguladı. "Amacımız, medya profesyonellerinin Türkiye'deki dinamik yatırım ortamı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmasını sağlamak. Gazetecileri gerekli araçlar ve bilgilerle donatarak bu kritik alanlarda habercilik kalitesini artırmayı hedefliyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, “Bu eğitim programının katılımcıların kariyerlerine önemli katkıda bulunacak değerli uygulamalar ve deneyimler sağladığına inanıyoruz. Kendi alanlarında başarılı ve saygın gazeteciler olacaklarını ümit ediyoruz." dedi.

Programın içeriği; Yatırım Ofisinin uluslararası doğrudan yatırımları çekmek için uyguladığı politikalar, inovasyon ve teknolojinin ekonomik büyümedeki rolü ve sürdürülebilir yatırımların önemi gibi geniş yelpazedeki konulardan oluşuyordu. Katılımcıların öğrendiklerini gerçek senaryolara uygulamalarına olanak tanıyan uygulamalı oturumlar ve atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.​​​​
" src=
Yatırım; Girişimcilik Haberciliği Eğitim Programı