13.02.2024

İstanbul 2023 Yılında En Çok Uluslararası Varışla Zirvede

​​​Euromonitor International, uluslararası varışlar açısından dünyanın ilk 10 şehrinin belirlendiği 2023 En İyi 100 Şehir Destinasyonu Endeksi'ni açıkladı. Buna göre ülkemizde İstanbul ve Antalya, dünya çapında en çok ziyaret edilen şehirlerden ikisi olarak öne çıkıyor.
 
2023 yılında 20,2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan ve bir önceki yıla göre yüzde 26'lık dikkat çekici bir artış kaydeden İstanbul zirveye oturdu. İstanbul'u yüzde 17'lik artışla ikinci sırada Londra, yüzde 18'lik artışla üçüncü sırada Dubai ve yüzde 29 oranında önemli bir artışla dördüncü sırada Antalya yakından takip etti.
 
Bulgulara göre gezginler, uzaktan çalışmaya imkan tanıyan yüksek hızlı internet, esnek rezervasyon seçenekleri ve konforlu çalışma ortamları sunan sağlayıcıları talep ediyor. İleri teknolojinin yardımıyla güçlü bir dijital dönüşüm oluşturmak, sürdürülebilirliği, ulaşım ağlarını ve sosyal etkiyi geliştirmek, günümüzde şehirlerin rekabet gücünü artırmak, turizm tekliflerini iyileştirmek ve kusursuz bir müşteri yolculuğu sunmak için benimsediği temel hedeflerden bazılarıdır.
 
Euromonitor International'ın 2023 En İyi 100 Şehir Destinasyonu Endeksi'nde, 100 şehir destinasyonu altı temel unsura göre değerlendiriliyor ve şehirlerin ilgi çekiciliği puanlanırken 55 metrik analiz ediliyor. Endeks, ekonomik ve ticari performansı, turizm performansını, turizm altyapısını, turizm politikasını ve ilgi çekiciliğini, sağlık ve güvenliği ve sürdürülebilirliği değerlendirerek şehir destinasyonlarına ilişkin kapsamlı bilgiler sağlıyor.
" src=
Türkiye; Dijital Dönüşüm; Sürdürülebilir Seyahat; Turizm