9.02.2024

Yatırım Ofisi UGİK Kongresi’nde Türkiye’nin Değer Önerisini Vurguladı

​​Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, İstanbul'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Genç İş İnsanları Kongresi'nin (UGİK) “Küresel Fırsatlar ve Kolektif Girişimcilik" oturumuna panelist olarak katıldı.
 
“Küresel Uyum" temasıyla gerçekleşen kongre, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açılış konuşmalarıyla başladı ve farklı sektörlerden seçkin yöneticilerin sunumlarıyla devam etti.
 
Türkiye'nin yatırımcılar için cazip olduğunu vurgulayan Başkan Dağlıoğlu, “Türkiye, son 10 yılda coğrafi kapsamındaki imalat yatırımlarının yüzde 20'sini çekerek bu tür yatırımlar için bölgede tercih edilen ülke haline geldi." dedi. Ayrıca, Türkiye'nin dayanıklılığının, güçlü reform gündeminin, jeostratejik konumunun ve rekabetçi yetenek havuzunun yatırımcıların ilgisini artıran temel faktörler olduğunun altını çizdi.
 
Dağlıoğlu, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, muhafazakar ticaret politikaları ve jeopolitik krizler gibi küresel zorluklarla mücadelede Türkiye'nin liderliğine dikkat çekerek, “Türkiye bu zorluklara hızla uyum sağlayan ve çözümler üreten bir lidere sahip; bu, yatırımcıların takdir ettiği bir husus." şeklinde konuştu ve Türkiye'nin son on yılda bölgedeki tevsi yatırımlar açısından en üst sıralarda yer almasından da övgüyle bahsetti.
 
Dağlıoğlu, küresel olarak rekabetçi ürünlerle başarı hikayeleri yaratan ve yatırımları çeken Türk şirketleriyle, Türkiye'nin pandemi sonrasında ihracat odaklı işletmeler için bir merkez rolü oynadığına da vurgu yaptı. Yatırım Ofisi'nin küresel uyumu teşvik etme ve Türkiye'nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine katkıda bulunan yatırımları kolaylaştırma konusundaki kararlılığını yineledi.
 
Nitelikli UDY'leri çekmenin öneminin üzerinde duran Dağlıoğlu, Yatırım Ofisi'nin portföyündeki tüm şirketlerin sürdürülebilirlik katkılarını değerlendirme konusundaki kararlılığına da dikkat çekti. Bu değerlendirmeler UNCTAD tarafından diğer Yatırım Teşvik Ajansları için başarılı bir model olarak kabul ediliyor.
" src=
Türkiye; UGİK2024; Global Harmony; investment