31.05.2024

Yatırım Ofisi Türkiye'nin Cazip Yatırım Ortamını Dubai'de Sergiledi

​​​Yatırım Ofisi, HSBC işbirliğiyle Dubai'de, Türkiye'nin sunduğu cazip yatırım fırsatlarını sergileyen seçkin bir etkinlik düzenledi.

Türkiye'nin Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan'ın karşılama konuşmasıyla başlayan etkinlik, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve HSBC BAE CEO'su Mohamed Marzooqi'nin ilgi çeken sohbetiyle devam etti.

Başkan Dağlıoğlu konuşmasında, Türkiye'nin uluslararası doğrudan yatırımları artırmak için imalat, finansal hizmetler ve bilgi ve iletişim teknolojileri gibi sektörlere stratejik olarak odaklandığını vurgulayarak ülkenin altyapı ve teknoloji yatırımlarıyla ilgili önemli planlarına değindi. Ayrıca, Türkiye'nin kredi notunun yakın zamanda yükseltildiğini, bunun da uluslararası doğrudan yatırımların artmasına yönelik parlak bir geleceğe işaret ettiğini vurguladı.

HSBC Ekonomisti Melis Metiner, Türkiye'nin kapsamlı bir makroekonomik analizini yaparak güçlü büyüme ölçütlerini ve yatırıma hazır kilit sektörleri özetledi. Metiner'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde HSBC Küresel Ulaşım, Lojistik, Altyapı ve İnşaat Başkanı Jon Connor, Yatırım Ofisi Ülke Danışmanı Emre Büyükkılıç ve 3A Group Kurucusu Arzu Alibaz, Türkiye'nin yatırım ortamına ilişkin görüşlerini paylaştı.

Etkinlik, konuşmacıların Türkiye'deki çeşitli yatırım konuları hakkında katılımcılarla fikirlerini paylaştığı bir soru-cevap oturumuyla sona erdi.
" src=
Türkiye; HSBC; finance; investment opportunities