28.05.2024

Türk Fintek Girişimi Colendi 65 Milyon ABD Doları Yatırım Aldı

​Colendi, Seri B fon turunda, aralarında Citigroup'un girişim sermayesi Citi Ventures'ın da bulunduğu bir grup yatırımcıdan 700 milyon ABD doları değerleme üzerinden 65 milyon ABD doları yatırım aldı.

Colendi'nin kurucu ortağı ve CEO'su Bülent Tekmen, Seri B tura Citi Ventures'ın yanı sıra Migros, Sepil Ventures, Re-Pie Asset Management, Finberg ve Hedef Holding'in katıldığını ve mevcut yatırımcıların da bu turda yer aldığını söyledi. Bülent Tekmen, "Aşırı talep gören Seri B turu ile Colendi Bank'ın kurulması için gerekli yatırım toplandı." dedi.

Tekmen, firmanın İstanbul ve Londra'da çifte kotasyon hedeflediğini ve 2026 yılına kadar halka arza hazır olmayı planladığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Colendi, Mart ayında yeni bir finansman turu başlatarak yıl sonuna kadar 150 milyon ABD dolarının üzerinde bir fon toplamayı hedefliyor ve bu fonun şirketin değerini 1 milyar ABD dolarına çıkarması bekleniyor.

Türkiye'de 17 milyon kullanıcısı bulunan Colendi, 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Şirket bu hedefe Pakistan ve Endonezya gibi büyük nüfuslu gelişmekte olan pazarlarda genişleyerek ulaşmayı planlıyor. Şirket, küresel finansal teknoloji ekosistemindeki konumunu güçlendirmek için yeni yatırımlardan ve stratejik inisiyatiflerden yararlanarak hem yurt içinde hem de yurt dışı arenada büyümeyi hedefliyor.

Seri B turundan elde edilen 65 milyon ABD doları fon, Colendi'nin geleceğe yönelik stratejileriyle birlikte unicorn olma yolculuğunu hızlandırıyor. Finansal teknoloji ekosisteminin önemli bir oyuncusu olan Colendi, yenilikçi çözümleri ve stratejik hedefleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Colendi'nin başarısı, Türkiye pazarındaki potansiyelini vurgulamanın yanı sıra Türk teknoloji ekosisteminin küresel sahnedeki gücünün ve etkisinin de altını çiziyor.
" src=
Türkiye; ResilientPartner; fintech; startup; investment; technology