4.07.2024

TÜSİAD, EMEA Girişim Şirketleri Ekosistemine İlişkin Kapsamlı Raporunu Açıkladı

​​Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Türkiye'de gelişen girişimcilik ekosistemini teşvik etmek ve uygulanabilir öneriler sunmak amacıyla "Startuplar ve Teknoloji Firmaları için Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin Cazibe Merkezi Olarak Türkiye" başlıklı kapsamlı bir rapor yayınladı.

Raporun lansman etkinliğinde, aralarında Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu'nun da bulunduğu teknoloji ve iş dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi. Dağlıoğlu, açılış konuşmasında finansal yatırımların ve uluslararası işbirliklerinin, Türk girişim şirketleri açısından inovasyonu ve büyümeyi teşvik etmedeki önemli rolüne değindi.

Dağlıoğlu konuşmasında şunları söyledi: "Girişimci yetenekleri besleyen ve Türkiye'nin stratejik konumundan yararlanan destekleyici bir ortamın yaratılması, küresel yatırımcıların ilgisini çekmek ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için son derece önemli." Dağlıoğlu, “Türkiye Yüzyılı" projesinin Türkiye'yi dünyanın ilk on ekonomisi arasında konumlandırmayı hedeflediğini ifade etti.

Raporda, girişim şirketlerinin küresel rekabet piyasasında başarılı olabilmesi için gerekli olan yatırım trendleri, teknolojik ilerlemeler ve stratejik işbirlikleri gibi kritik alanların altı çizildi. Etkinlikte yer alan konuşmacılar inovasyonun, dijital dönüşümün ve sürdürülebilir büyümenin, girişim şirketlerinin geleceğini şekillendirmedeki önemini vurguladı.​​
" src=
TÜSİAD; yatırım; rapor