30.06.2024

Türkiye'nin En Büyük İhracatçıları Ödüllendirildi

​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 31. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında ve 2024'ün ilk beş ayında toplam ihracatta yaşanan kayda değer artışı ve rekor başarıları vurgulayarak "Ürünlerimizi dünyanın dört bir yanına ulaştıran 150 bin ihracatçımızın her birine teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi, ihracatçılarımızı ticaret diplomasisinin öncüleri, Türkiye ekonomisinin yurt dışındaki bayrak taşıyıcıları olarak görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihracatın Türkiye ekonomisinin itici gücü olduğunun altını çizerek ülkenin ekonomik istikrarı ve büyümesi için ihracata ve istihdam yaratmaya öncelik veren, üretime dayalı bir büyüme modelinin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin 2023 yılında 255,4 milyar ABD doları ürün ve 101,7 milyar ABD doları hizmet olmak üzere, toplam 355 milyar ABD doları ihracat gerçekleştirerek rekor kırdığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etkinlikte ürün, hizmet ve e-ihracat kategorilerinde en çok ihracat yapan firmalara ödüllerini takdim etti. Törene Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı.

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı'nın yeni pazarlara erişim, katma değerli ürün ihracatı ve küresel rekabet gücünün artırılması konularında ihracatçılara destek olma taahhüdünü yineledi. Bakan Bolat, tüm ihracatçıları uluslararası arenadaki yenilikçi katkılarından dolayı kutladı ve ödül alanları özel olarak tebrik etti.​​
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; Turkish Exporters Assembly; export