13.02.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde Konuştu

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nin Sürdürülebilirlik ve Yeni Küresel Değişimler başlıklı oturumunda Onur Konuğu olarak konuşma yaptı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, "Türkiye eşsiz başarılarıyla diplomasi kulvarında önemli bir oyuncu haline gelmiştir. Bu yolculuğun bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Çevremizde yıllardır devam eden istikrarsızlıklara rağmen güven ve kalkınma yolunda asla sapmadan bugünlere geldik." ifadelerini kullandı.
 
Türkiye'nin elde ettiği her başarının, her zaferin ve hayata geçirdiği her reformun arka planında büyük bir özen, emek, tecrübe ve dirayet olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini “Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirinceye kadar durmadan, dinlenmeden, zorluklar karşısında yılmadan çalışacağız." şeklinde sürdürdü.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen yıl 6 Şubat'ta Türkiye'nin tarihinin en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını, 11 ili doğrudan sarsan depremde 53 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Depremin üzerinden daha bir sene bile geçmeden enkazları kaldırdık, vatandaşlarımızın acil barınma ihtiyaçlarını giderdik, 31 binden fazla konutu depremzedelerimize teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimatını yapmayı hedefliyoruz." dedi.
 
Türkiye'nin dijitalleşme sürecinden bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları paylaştı: “Türkiye olarak dijitalleşmenin sunduğu fırsatlardan yararlanırken, teknolojik gelişmelerin beraberinde getirdiği riskleri de etkin şekilde azaltma çabası içindeyiz. Dijitalleşme yolundaki adımlarımızı 'Dijital Türkiye' vizyonu temelinde atmaktayız. AR-GE çalışmalarını teşvik ederek ülkemizde güçlü ve yenilikçi bir ekosistem kurduk. Dijital dönüşüm, teknoloji ve yenilikçilik alanlarında Körfez ülkeleriyle ortaklıklarımızı geliştirmeye çalışıyoruz."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan sürdürülebilir kalkınma amaçlarına ulaşma konusunda Türkiye'nin küresel arenada öncülük ettiğini vurgulayarak ekledi: “Kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma için yeşil dönüşümün gerekliliği gün geçtikçe daha net görülüyor. Gezegenimizi çevre felaketlerinden ve atık krizinden korumak tüm milletlerin paylaştığı ortak bir sorumluluktur."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Hükümetler Zirvesi'nde uluslararası yatırım şirketlerinin ve Emirlik aile şirketlerinin temsilcileriyle de bir araya geldi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile ticaret hacminin 20 milyar ABD dolarını aştığını, hedefin ise 50 milyar ABD dolarını aşmak olduğunu belirtti.
 
Birleşik Arap Emirlikleri sermayeli 600'e yakın şirketin Türkiye'de faaliyet gösterdiğini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, işletmeleri Türkiye'ye yatırım yapmaya davet etti.
 
Toplantıya Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ve DEİK Başkanı Nail Olpak katıldı.
" src=
Dünya Hükümetler Zirvesi; Türkiye; Recep Tayyip Erdoğan; Yatırım