29.04.2024

Midas, Önemli Finansman Turunda 45 Milyon ABD Doları Tutarında Rekor Yatırım Aldı

​Türkiye merkezli finansal teknoloji girişim şirketi Midas, en son katıldığı A serisi finansman turunda aldığı büyük yatırımla önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Şirketin finansal teknolojiye yönelik yenilikçi yaklaşımı dünya çapında ilgi toplayarak Portage of Canada liderliğinde düzenlenen finansman turunda 45 milyon ABD doları tutarında rekor bir yatırım alınmasını sağladı.

Midas'ın topladığı 45 milyon ABD doları tutarındaki finansman bir Türk finansal teknoloji şirketinin şimdiye kadar katıldığı en büyük A serisi turunun yanı sıra, resmi kayıtlara geçen en büyük ikinci erken aşama yatırımını temsil ediyor. Bu yatırım, girişim şirketinin büyümesine ve yeni ürünler sunmasına olanak tanıyacak. Dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılar, Türkiye'nin gelişen teknoloji sektöründeki muazzam büyüme ve yenilik potansiyelini kabul ederek Midas'ın vizyonuna ve kapasitesine olan güvenlerini dile getirdi.

Turla ilgili değerlendirmede bulunan Midas CEO'su Egem Eraslan, şirketin misyonuna duydukları güven ve destekten dolayı yatırımcılara şükranlarını sundu. Eraslan, Midas'ın finansta teknolojik yeniliğin sınırlarını zorlama ve sektörde olumlu değişimi yönlendirme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, "Sermaye verimliliğimiz son derece yüksekti. İlk altyapı ürününün ve lisanslamanın büyük kısmını 500.000 ABD dolarından daha az bir maliyetle oluşturduk; bu da lansman yapmamıza, ivme kazanmamıza, sermaye artırmamıza ve yerimizde saymadan ilerlememize olanak sağladı. Kendi kendine takas, saklama ve uygulama özelliklerini sunan dünyadaki tek yeni broker olabiliriz." dedi.

Bu sermaye girişi sayesinde Midas, sunduklarını yatırım fonlarına erişim, faiz getiren bir tasarruf ürünü ve kripto para birimi ticaretini içerecek şekilde genişletebilecek. Bu yatırım hem Midas'ın büyüme potansiyelini vurguluyor hem de küresel sahnede bir inovasyon ve girişimcilik merkezi olarak Türkiye'nin teknoloji ekosistemine duyulan artan güveni yansıtıyor.
" src=