11.06.2024

Yatırım Ofisi Türk Girişim Şirketleri Ekosistemindeki Yatırım Fırsatlarını Anlattı

​​Yatırım Ofisi tarafından Londra'daki Türk Büyükelçiliği'nde düzenlenen "Tohum Aşaması Yatırımında Avrupa 2'ncisi: Türkiye'deki Girişim Şirketleri Ortamı Üzerine Detaylı İnceleme" adlı etkinliğe Türkiye ve Birleşik Krallık iş dünyasından yoğun katılım oldu. Resepsiyonda Türkiye'nin girişim şirketleri ekosistemine derinlemesine bir bakış, çeşitli şirketlerden temsilcilerle bire bir görüşmeler ve Türkiye'nin Birleşik Krallık Büyükelçisi Osman Koray Ertaş'ın açılış konuşmaları yer aldı.

Konuşmasında uluslararası yatırımcıları ve risk sermayesi fonlarını Türkiye'de teknoloji, yeşil enerji ve üretim gibi öncelikli sektörlere yatırım yapmaya davet eden Ertaş, "Türkiye'nin başarı hikayesinin bir parçası olun. Türkiye'nin dinamik, dayanıklı ve yenilikçi ekosistemi yatırımcıları kabul etmeye hazır. Birlikte Türk girişim şirketlerinin potansiyelini ortaya açığa çıkarabiliriz." dedi.

Türkiye'nin stratejik konumuyla enerji ve lojistik altyapısını vurgulayan Ertaş, Türkiye'nin bölgesel bir yatırım merkezi olarak hizmet vermeye devam ettiğini ifade etti. Ertaş, İstanbul'un küresel bir teknoloji merkezi haline geldiğini ve Türk girişim şirketlerinin uluslararası arenada bilinirlik kazandığını da vurguladı.

Yatırım Ofisi Finansal Yatırımlar Birim Müdürü Ahmet Cüneyt Selçuk da Türkiye'nin finansal yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunun altını çizerek şunları ifade etti: "Türkiye'nin girişim şirketleri ekosistemi son üç yılda 4 milyar ABD doları yatırım çekti. Türkiye, sadece 2023 yılında erken aşama girişim şirketlerine yapılan 722 milyon ABD doları yatırımla bu alanda Avrupa'nın en büyük 11. ülkesi oldu."

Açılış konuşmalarının ardından, Türkiye'nin unicorn firmalarının başarı öykülerini, finansal teknoloji sektörünü ve uluslararası fonlar ile Türk fonları arasındaki işbirliği fırsatlarını tartışmak üzere üç panel düzenlendi. Bu panellerin moderatörlüğünü 500 Emerging Europe, Revo Capital ve 212'nin de aralarında bulunduğu risk sermayesi fonlarının yöneticileri üstlendi.​
" src=
Startup; yatırım; Türkiye; Londra