20.02.2024

Oyun Devi Nazara Technologies, Ninja Global’ı Satın Alarak Türkiye Piyasasına Girdi

​​Hindistan merkezli halka açık medya, eğlence ve oyun grubu Nazara Technologies, Türk oyun ve e-spor şirketi Ninja Global FZCO'nun, Singapur'da bulunan bağlı kuruluşu Nodwin Gaming International Pte Ltd. üzerinden satın alındığını açıkladı. Bu hamle, oyun sektöründe uzmanlaşmış, genel merkezi İstanbul ve Dubai'de bulunan bir pazarlama ajansı olarak faaliyet gösteren bir diğer Türk şirketi PublishMe Global'ın Nazara tarafından kısa önce satın alınmasının hemen ardından geldi.
 
Ninja Global'ın Nodwin Gaming tarafından satın alınması, Nazara'nın özellikle Türkiye ve Orta Doğu gibi gelişmekte olan pazarlardaki küresel ayak izini genişletti. Nazara Technologies, bu satın almanın bu bölgelerdeki yayıncılara ve markalara çözüm sunma becerisini artırarak pazar dağıtım ağını genişlettiğine dikkat çekti.
 
Nodwin Gaming International Pte Ltd., Ninja Global'ın satın alınmasının, temel çoklu dil becerilerini beraberinde getirerek şirketi oyun ve e-spor sunumu ve üretiminde rekabetçi bir küresel platform olarak konumlandırdığını vurguladı. Nazara Technologies bu satın almayı, bölgedeki teknoloji meraklısı genç nüfusun etkisiyle gelişen, özellikle çok oyunculu ve strateji oyunlarındaki mobil oyun pazarından yararlanarak Orta Asya'ya açılma fırsatı olarak da görüyor.
 
Nodwin Gaming Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Akshat Rathee, satın almayla ilgili heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "NODWIN Gaming, yeni BRICS+ küresel ağı içindeki önemli gelişmekte olan pazarlara özellikle odaklanarak küresel ayak izini aktif olarak genişletirken, Ninja'nın entegrasyonu ileriye yönelik doğal ve önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Bu satın alma bizi yerel e-spor ekosistemlerini güçlendirecek, gelişmekte olan birçok pazarın potansiyelini anlayacak ve ortaya çıkaracak bir konuma getiriyor."
 
Operasyonel liderlik açısından, Nodwin Gaming'in Orta Doğu bölgesindeki operasyonlarını Gökhan Kazar yönetirken, PublishMe'den Doruk Demirsar ve Bilge Karageyik Türkiye'deki operasyonlara öncülük edecek. Kazar ve Demirsar Ninja Dubai'in kurucularıdır.
" src=
Türkiye; Resilient Partner; gaming; startup