6.05.2021

Avusturya Merkezli Constantia Flexibles Türkiye'deki Yatırımlarını Artırıyor

​​Avusturya merkezli Constantia Flexibles ile girişim sermayesi yatırım şirketi Gözde Girişim, Düzce'de kurulu ambalaj üreticisi Propak Ambalaj'ın yüzde 100 hissesini 120 milyon Avro karşılığında satın almak için anlaşma imzaladı.

Constantia Flexibles yaptığı basın açıklamasında, ambalaj pazarının önde gelen oyuncularından biri olan Propak'ın, şirketin portföyünü tamamlayacağını, tüketici tabanını güçlendireceğini ve  gelecekteki büyüme beklentilerini artırarak Avrupa'daki konumlarını destekleyeceğini belirtti.

Constantia Flexibles CEO'su Pim Vervaat “Bu satın alma, Vizyon 2025 büyüme stratejimizin bir parçası ve Avrupa pazarında büyümemiz için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu yatırım ayrıca, sektöre yenilikçi çözümler sunmak için Ar-Ge çalışmalarımızı hızlandırmamıza da olanak sağlayacak" dedi.

Anlaşmanın, düzenleyici kurumların onayını takiben 2021'in ikinci çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Constantia Flexibles Türkiye pazarına 2011 yılında Asaş Ambalaj'ı satın alarak giriş yapmıştı.​​

" src=