30.04.2024

Teknoloji Liderleri ve Girişimciler İstanbul'daki SDN Zirvesi'nde Buluştu

Türk teknoloji platformu shiftdelete.net tarafından düzenlenen SDN Zirvesi, Türkiye'nin önde gelen teknoloji yenilikçilerini ve girişimcilerini, teknolojinin mevcut görünümünü ve gelecek fırsatları keşfetmek üzere 27-28 Nisan tarihlerinde İstanbul'da bir araya getirdi.

Zirvede Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu'nun yanı sıra Türkiye'den sektör liderleri ve öncü girişimciler de konuşmalar yaparak değerli deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Bakan Kacır, Türkiye'nin teknoloji ve Ar-Ge alanlarında sunduğu güçlü desteğe değindi. Türkiye'nin bu alanlardaki etkileyici atılımlarına dikkat çeken Kacır, ülkenin 102 teknopark ve 10.000'in üzerinde Ar-Ge firmasından oluşan ağını vurguladı. Bakan Kacır, TÜBİTAK'ın 3.800 projeye 14 milyar TL tahsis ederek Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine önemli katkı sağladığını da açıkladı.

Teknoloji ve girişimcilik alanında genç yeteneklerin yetiştirilmesinin önemli bir rol oynadığına vurgu yapan Bakan Kacır, yerel girişimlerin küresel ölçekte rekabet edebilmesini sağlamak amacıyla 900 bin TL'ye kadar finansal destek sağlanan girişimleri duyurdu.

Bakan Kacır ayrıca, elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji alanında yaşanan hızlı gelişmelere değindi ve ülkenin yerli elektrikli otomobil üreticisi TOGG örneğiyle öne çıkan iddialı hedefleri hakkında konuştu. Bakan, TOGG'un elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların pazar payını 2030 yılına kadar yüzde 35'e çıkarmayı hedeflediğini belirtti.

Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu ise uluslararası teknoloji şirketlerinin yoğunlaştığı bir ortamda Türkiye'nin yerli teknoloji üretme kapasitesinden övgüyle bahsetti. Dağlıoğlu, gelişen oyun sektörüne ve finansal teknoloji girişim şirketlerine dikkat çekerek Türkiye'nin dijitalleşme hamlesini vurguladı. Dağlıoğlu, Turcorn şirketlerinin küresel pazarlardaki rekabet avantajı örneğiyle Türkiye'nin hızla gelişen girişim şirketi ekosistemine de övgüde bulundu.

Türkiye'deki uluslararası doğrudan yatırımlara ilişkin bilgiler veren Dağlıoğlu, Türkiye'nin 2003 yılından bu yana Avrupa, ABD, Körfez ülkeleri ve Asya'dan önemli katkılarla 260 milyar ABD dolarının üzerinde yatırım çektiğini belirtti.
" src=
Türkiye; entrepreneurship; startup; SDNSummit; TechInnovation