22.04.2024

Labeau, Türkiye’de Orkide Üretim Laboratuvarı Kuruyor

​​Labeau, Türkiye'nin kuzeybatısındaki Çanakkale ilinde orkide üretimi için son teknolojiye sahip bir laboratuvarın inşaatına başladı. Labeau serisinin altıncısı olan ve 25 ila 30 milyon Phalaenopsis bitkisinin üretilmesi hedeflenen bu önemli laboratuvar, Labeau grubu bünyesindeki en büyük laboratuvar olacak.

Yatırım Ofisi'nin yanı sıra diğer resmi kurumların da büyük desteğini alan temel atma töreninde yerel yetkililer, yatırımın bölgenin ekonomik kalkınmasına yapacağı önemli katkıyı vurgulayan konuşmalar yaptı. Şubat 2025'te tamamlanması planlanan ve Lebeau bünyesindeki bir kadın yönetim ekibinin liderliğinde faaliyet gösterecek olan laboratuvarda, yüzde 80 oranında kadın çalışan istihdamı olmak üzere 200'den fazla tam zamanlı çalışanın istihdam edilmesi hedefleniyor.
 
Türkiye, Çanakkale'deki laboratuvarla birlikte, Labeau'nun altıncı orkide doku kültürü lokasyonu olacak. Almanya, Belçika, ABD ve Slovakya'daki tesislere ek olarak Türkiye, şirkete hem gerekli ek üretim kapasitesini sağlayacak hem de stratejik bir ticaret merkezi niteliği taşıyacaktır.
 
Yüzyılı aşkın deneyime sahip olan ve dünya çapındaki ikinci büyük Phalaenopsis üretici şirketi unvanını taşıyan Labeau, geleceğe yönelik güçlü odağıyla gelişmiş, sürdürülebilir bir tesis olmayı vaat ediyor.​
" src=
Tarım; Türkiye; Resilient Partner